Gorgonzola Pikant
Omschrijving

De kaas wordt in Noord Italie gemaakt, van oudsher rond het stadje Gorgonzola, in Lombardije en Piemonte. In het dorpje 'Gorgonzola' wordt geen kaas meer gemaakt. Alle grote kaasfabrieken hebben zich gevestigd rond de grote steden. Wel is er jaarlijks het 'Sagra Nationale Gorgonzola'. Dit is een festival ter ere aan de wereldberoemde kaas. Naast de gorgonzola pikant heb je ook nog een dolce variant. De 'Dolce' is zacht en romig van structuur in tegenstelling tot deze gorgonzola pikant. Beide zijn het blauwader kazen met veel smaak en goed te gebruiken als dessertkaas en fantastisch te verwerken in vele gerechten.

Gorgonzola Pikant

Deze gorgonzola kaas is stevig en in blokjes te snijden of te verkruimelen

Kies een gewicht
€ 2,69
100 gram
Allergenen en ingrediënten
Koe
Gepasteuriseerd
Melk
Gepasteuriseerde koemelk (NL), zout, zuursel, dierlijk stremsel, blauw schimmel cultuur
Ja
Nee
Nee
Productinformatie
-
Italië
Volvet
Vol romig, licht pikant
Nee
Nee