Val-Dieu
Omschrijving

De kazen van de abdij van Val-Dieu worden geproduceerd en geaffineerd door de familiale kaasmakerij Herve Société. De cisterciënzer monniken van de abdij wensten in de vorige eeuw de “Bouquet des Moines” te produceren om ze aan hun bezoekers te kunnen aanbieden.

De samenwerking van de abdij met het Land van Herve is eeuwenoud. Op haar hoogtepunt bezat de abdij meer dan 1000 hectare landbouwgrond en boerderijen. In de 17e en 18e eeuwen was de plaatselijke landbouw gericht op het houden van melkvee. Elke boerderij verwerkte zijn eigen melk tot boter en kaas (de beroemde Hervekaas) om die op de lokale markten te verkopen of uit te voeren naar andere contreien.

Val Dieu heeft een romig zuivel omhuld door een stevige wit-flora korst. Dit maakt het heel gemakkelijk om het kaasje even op te warmen in de oven zonder dat deze "leeg loopt".

Val-Dieu

Gepasteuriseerd romig en smaakvol

€ 3,99