Le Petit Doruvael
Omschrijving

Met grote dosis nieuwsgierigheid, uitvindersgeest en vooral ambachtelijk vakmanschap heeft Dhr. Ad Vlooswijk, zijn zoon Jirco Vlooswijk en collega’s uit Montfoort Le Petit Doruvael ontwikkeld. De naam is ontleend aan de Zuivel- en Zorgboerderij Doruvael en betekent: DOor RUilverkaveling VAn ELders.

Geheime procedure
Veel experimenten in de kaasstobbe waren nodig om tot deze rood-bacterie-kaas te komen. Het geheim van de kaasmaker wordt niet verklapt. Wat u wel mag weten is dat het uitgangspunt een eerste klasse melk is en gepasteuriseerd wordt. Vervolgens zorgen speciale bacteriekweken, temperaturen en vochtigheidsgraden voor het gewenste productieproces. De kaas krijgt zijn hoge kwaliteit door de strenge hygiëne en de continue controle vanaf het melken tot en met de rijping van de kaas.

Boerenzacht
U herkent Le Petit Doruvael aan de opvallende rood-oranje kleur. Het jonge kaasje is smeuïg en zacht van smaak. Le Petit Doruvael is heerlijk als dessertkaasje en smaakt uitstekend bij een goed glas wijn. Le Petit Doruvael is een juweeltje onder de boerenkazen en wordt bekroond met het Groene Hart keurmerk.

Le Petit Doruvael

Hollandse roodbacteriekaas

Kies een gewicht
€ 2,49
100 gram
€ 24,90 per Kilo